G-Spot Wanita

Written on March 18, 2011 – 6:28 am | by Dr. Cinta |

g-spotSebelum melakukan hubungan seks, sewajarnya setiap pasangan bermesra atau berasmara dalam tempoh tertentu supaya kedua-duanya sama-sama naik ghairah. Seperti lelaki, wanita juga mempunyai kawasan yang amat sensitif dengan rangsangan yang dikenali sebagai G-Spot.

G-Spot atau titik ghairah ialah satu kawasan misteri yang masih dicari-cari oleh lelaki sejak sekian lama. Wanita akan memberi reaksi yang tersendiri apabila bahagian ini disentuh. Maka tidak hairanlah kebanyakan lelaki berusaha menjejakinya. Kawasan ini dinamakan G-Spot sempena nama Dr Grafenberg, iaitu orang yang menemui kawasan larangan ini. Menurutnya wanita mempunyai satu kawasan yang sangat sensitif. Apabila G-Spot seseorang itu dirangsang akan menyebabkan wanita berasa kenikmatan luar biasa sehingga mengeluarkan sejenis cecair.

Menurut kajian Dr Grafenberg, ramai wanita menikmati orgasme pada G-Spot. Mereka akan terangsang apabila kawasan ini disentuh oleh jari atau zakar sehingga mengeluarkan sejenis cecair. Tahap cecair yang dikeluarkan itu berbeza di antara wanita tetapi ia cukup untuk membasahkan tempat tidur. Tetapi sesetengah lelaki pula menganggap wanita ini terkencing. Padahal dia mengalami orgasme yang cukup nikmat.

Cecair Yang Dikeluarkan

Cecair yang dikeluarkan akibat rangsangan itu berasal dari uretha dan ianya bukanlah air kencing. Ia dihasilkan oleh benjolan ‘skene’ yang mengelilingi uretha yang berfungsi sepertimana prostat lelaki. Apabila wanita terangsang atau sedang merasai kenikmatan, dia boleh menghasilkan sejenis cecair. Jumlah cecair yang dikeluarkan itu antara satu sudu teh hingga boleh membasahi tilam. Namun, rasa cecair ini bergantung kepada kedudukan hari dan bulan. Boleh jadi rasanya manis hingga pahit.

Lupakan Sains

Kata Grafenberg, lupakan seketika tentang kemajuan ilmu sains atau anatomi yang anda ketahui. Sebaliknya pelajari bagaimana anda dapat membantu wanita mencapai orgasme secara menelusuri titik ghairahnya dengan cara tersendiri. Pun begitu, anda ditegah mencari G-Spot ini secara membabi buta. Sepertimana melakukan hubungan seks, begitu juga dengan ekspedisi ini. Anda perlu bermesra dengan mindanya terlebih dahulu. Berbuallah dengan mesra di saat berasmara.

Berbual Tentang Seks

Anda boleh bercerita perkara berkaitan seks. Ceritakan pengalaman atau khayalan anda tentang dirinya selama ini. Katakan apa yang anda inginkan darinya. Carilah daya penarik yang ada padanya sehingga dia benar-benar bahagia. Kebanyakan pasangan masih berasa malu untuk berbincang mengenai hasrat, keinginan dan fikiran terhadap seks. Oleh kerana kedua-dua pihak tidak berterus terang maka mereka dibayangi dengan perasaan cemas dan takut. Ada yang takut tidak dapat memuaskan pasangan. Padahal ia bukanlah sesuatu hal yang pelik kerana dengan membuang perasaan malu setiap masalah dapat diluahkan. Sikap berterus-terang secara tidak langsung akan menghilangkan perasaan takut bagi setiap pasangan.

Sebagai suami, bergurau sendalah dengan isteri.Suasana gurau senda ini dapat melepaskan tekanan dan rasa malu pasangan anda. Biarpun menggunakan kata-kata ‘nakal’ ia tetap melegakan pasangan. Sebagai gantinya hubungan seks anda menjadi lebih hangat. Berbuallah kepada pasangan perkara-perkara romantik termasuk teknik hubungan seks yang belum pernah dilakukan. Ia sebenarnya merupakan perbualan yang penuh emosi. Dengan bercerita ia menjadi langkah awal (foreplay) untuk menghilangkan tekanan perasaan serta dalam masa yang sama dapat merangsang titik ghairahnya. Foreplay berpengaruh dan berkesan untuk memperbaiki kehidupan seksual seseorang. Apabila bercerita mengenai teknik maka pasangan akan ‘terlibat’ dalam khayalan mengenai teknik-teknik baru yang belum pernah dilakukan. Melalui khayalan, secara tidak langsung akan terputus segala halangan atau rintangan yang menganggu kobaran api asmara selama ini.

Selesa

Sebelum berasmara, pastikan tempat atau bilik tidur dalam keadaan selesa. Kawasan yang bersih, harum dengan tata hias perabot yang menarik akan membuatkan pasangan berada dalam keadaan selesa dan nyaman. Minda juga akan menjadi tenang dengan suasana yang damai. Dan pastilah anda berdua telah bersedia untuk melakukan.

Persediaan

Biarkan dia berada dalam keadaan menghairahkan. Sentuh dan urutlah tubuhnya, mengusap lembut payudara atau anggota tubuh lain akan dapat membantu dia mencapai puncak syahwat.

Mana Lokasinya?

Sesetengah pakar seperti Dr Ruth Westheimer percaya G-Spot hanyalah titik khayalan wanita. Tetapi bagi mereka yang pernah secara kebetulan melihat reaksi wanita yang mencapai orgasme apabila disentuh pada bahagian G-Spot akan mengakui kebenaran kenyataan itu. Menurut mereka pada peringkat ini, wanita benar-benar terangsang dan kenikmatan yang dicapai sukar diungkapkan dengan kata-kata. Pun begitu, Dr Grafenberg menjelaskan G-Spot dapat ditemui di bahagian dinding dalam vagina di antara mulut vagina hingga ke rahim. Bagaimanapun, lokasi G-Spot setiap wanita berbeza-beza. Ada yang menikmatinya dan tidak kurang yang rasa terganggu apabila disentuh. Malah ada yang berasa seperti hendak kencing. Jadi berhati-hatilah.

Mulakan Pencarian

Sebelum anda memulakan ekspedisi pencarian, jagalah kebersihan diri. Pastikan seluruh tubuh anda bersih termasuk jari dan kuku dipotong rapi. Lakukan pencarian dengan sebaik mungkin. Ketika menjelajah janganlah bertanya kepada pasangan soalan seperti, “Ini ke? Bagaimana sekarang?”. Apabila anda berjaya menemuinya anda akan mengetahui secara automatik.

Meskipun G-Spot ini membuat wanita terangsang tetapi janganlah terlalu mengharap untuk menjejakinya. Ia boleh menyebabkan rasa kecewa jika tidak ditemui. Dan anda janganlah terlalu serius sebaiknya lakukan dengan perasaan gembira. Jangan melakukan pencarian sehingga pasangan berasa tertekan, buruk padahnya.

Related Posts

Put your related posts code here
  1. 43 Responses to “G-Spot Wanita”

  2. By Ahmad on Apr 15, 2011 | Reply

    Wah,nak try cari kat awek sy la.biar die stim giler…

  3. By Shafina on Apr 15, 2011 | Reply

    Ish btl ke ni?i xpnh rasa…

  4. By amri on Apr 24, 2011 | Reply

    ala kalau nak rasa angkat nikah la dulu…!!!takut terberanak lak..kan..sapa yg susah..!!

  5. By lynn on May 5, 2011 | Reply

    shafina its tru…tp kena sabar…

  6. By zul on May 5, 2011 | Reply

    msti cri kwsan lrangan ni…hehe

  7. By god on May 8, 2011 | Reply

    nk try r mlm nie

  8. By malvis on May 8, 2011 | Reply

    Ini mmg benar… Pembelajaran yg amat bagus.. Thanks to my husband.. Sgt terindah bila bersama mu…

  9. By aiman on May 14, 2011 | Reply

    nak crila tmpat ni…

  10. By budakq on May 22, 2011 | Reply

    sy pernah try sekali kt isteri….memang menjadi…..

  11. By zahar on May 23, 2011 | Reply

    mmg btl g-spot ada d situ.n blh gunakan jari atau kpala knk,jgn msuk habis hujung2 je bila mdayung..

  12. By Mfiruz on Jun 5, 2011 | Reply

    Owh mcm ni pun isteri sy akan nikmati g-spot yg best ker… xpela demi isteri tersygbg ygterbaik dkt dia…walau dia sggup menjilat airmani walau sy xmo bagi tapi dia mahukan i dontknow why her habbit… but i do care 4 her… g-spot akan ku cuba juga la i will thanx 4 info u ni bgus la =)biasala org bru stahun kawin =)

  13. By fizam on Jun 7, 2011 | Reply

    memeyla manyak sook sediakan tikar getah nnt bah

  14. By baby boo on Jun 15, 2011 | Reply

    mmg betol pon..tp bile da keluar air tu mmg puas tahap gaban…..

  15. By fizul on Jun 17, 2011 | Reply

    hm..sy smlm bru try…
    awek sy stim gler…
    n dyer kter mlm nie dye na lg…
    bgus ade lmn web cm nie…
    bnyak cara na puaskn nafsu…

  16. By manusia kerdil on Jun 30, 2011 | Reply

    buat la kepada isteri mahupun suami kita kerana ia termasuk di dalam ibadah dan mendapat pahala,insyaALLAH…tapi jangan la kita berZINA dengan makwe ataupun pakwe kita kerana zina itu dosa besar..implikasinya banyak…kita boleh tengok berapa banyak kes bayi2 terbuang…semoga kita sentiasa di dalam perlindungannya..

  17. By wak on Jul 8, 2011 | Reply

    hanyan utuk suami isteri…yg belum kawin tak payah menyibukk..!!!!

  18. By Zulkifli on Jul 12, 2011 | Reply

    Wife saya kalau play dgn saya,5-8 min je dah klimaks. Saya masih mampu bertarung sampai 1 @2 jam.

  19. By Telus on Jul 24, 2011 | Reply

    cam ner ye…ada petua yng lebih ringkas?

  20. By Z.A on Aug 16, 2011 | Reply

    huhu kat mana ek g-spot tu? sebab saya xpernah rase la cmtu..tringin juga nk rase hehe..

  21. By mudahmad on Feb 8, 2012 | Reply

    Macam yang dia tunjuk tu lah boleh cuba pasti syok giler

  22. By adi on Aug 19, 2011 | Reply

    tu la…tgh mcri la kt mne g-sport yg dmksdkn tu..drg cm best..

  23. By adi on Aug 19, 2011 | Reply

    stahu sy,pyh la nk cri G-sport ni..tp G-sport ni klu dpt jejak mmg dpt puaskn wanita la..silp2 lutut pn mgigil…huhuhuhu

  24. By wan on Aug 28, 2011 | Reply

    sy mmg stuju..sbenarnya byk tmpat yg dikenali sbagai G-Spot,cuma stiap wanita,tempat berbeza

  25. By joe on Sep 8, 2011 | Reply

    wife tak bagi masuk jari dlm anu dia.

    Dr. Cinta: Jangan masuk dalam anu isteri. Jari tu masuk ke dlm kemaluan isteri. Lihat gambar dengan teliti. Harap membantu.

  26. By sayangbini on Sep 21, 2011 | Reply

    bergantung pada istri masing2..g-spot n tahap keluar air tidak sama..

  27. By die on Sep 25, 2011 | Reply

    3 hari cari baru jumpa.. tp d kws lain dari gambar di atas..

  28. By chen on Oct 3, 2011 | Reply

    tiap kali main pasti jupe…huuu best giler..

  29. By yus on Oct 5, 2011 | Reply

    klu payah sangat nak jumpe pakai GPS lah….hihihi

  30. By penjilat a.k.a penghenjut on Oct 12, 2011 | Reply

    bini aku terasa nak kencing je

    nak cepat kena buat doggy style

  31. By adam on Oct 17, 2011 | Reply

    rohani adam hawa sama yg beza mertabatnya di sisi tuhan serta jasadnya, jasad manusia hawa berubah2 ikut edaran masa (kitrn haid)bgitu juga emosinya,perasaannya shahwatnya.ari ni sdp mkn nasi besok sedap mkn burger. G-spot tu ada d seluruh tubuh wanita tempatnya je berubah2

  32. By ira on Oct 20, 2011 | Reply

    this one is a good info.
    pd yg da kawen tu, toksahla dok citer ape yg kome wt ngn bini tu, brapa minit la aper la.. agk2 la.. tk malu ke. skdr bercerita utk pgthuan umum suda..

    yglom kawin tu… taubat la..

    semakin ramai manusia hlg rs malu..

  33. By me on Oct 30, 2011 | Reply

    teringin jg mahu merasa nikmat 2..p segan mo bgtau kat husband…mo jaga hati husband..biarlah tggu husband jak…huuhuu,manatahu suatu hari husband saya akan ahu tentang G-SPOT ni….pernah husband masukkan jari p rasa mo terkencing plak..haahaa/./.

  34. By mat rempit on Nov 13, 2011 | Reply

    nanti trai cari sendiri leh tak?

  35. By satya penang on Nov 23, 2011 | Reply

    saya masih tercari cari tempat itu harap satu hari nanti jumpa

  36. By antu bodoh on Jan 10, 2012 | Reply

    smpi mcm to pn nk cite ke???xbaek2…malu wife u all nati tw

  37. By Hang Tuah on Feb 29, 2012 | Reply

    konek aku bengkok ke bwh, so bila wt doggy style, tusukan memang pd lokasi dlm gambar tu, tapi isteri sy punya g spot mesti bukan kat situ pasal apa yg dia rasa hanyalah rasa nk kencing. aku kne selongkar kat tempat len lah agaknya… 😛


    Dr Cinta: Betul la tu g-spot. memang nak terasa terkencing bila kena disitu. Mulakan dengan perlahan-lahan dan minta isteri enjoy. Jika terasa nak kencing, minta dia lepaskan saja. Jika ditahan, itu yang menyebabkan kesakitan. Moga membantu.

  38. By Lintah on Apr 6, 2012 | Reply

    Terima kasih kerana memberi informasi yang amat berguna…

  39. By Zul A on Sep 18, 2012 | Reply

    Sebenarnya memang susah nak dapat jumpa ni tambah2 lg isteri yg tak benarkan jari dimasukkan ke dalam anunye…kalau dah jumpa tu, rasanye macam nak terkencing…kalau teruskan stimulate titik tu…bersemburle…siapkan baju hujan ye…memang syok gilenye kalau suami berjaya…isteri pulak puas sungguh…terketar-ketar kaki wooo…Selamat mencuba !

  40. By Azizi on Sep 18, 2012 | Reply

    Habis tunggu apa lagi…..KAHWIN leeeeeeeeeeee…..baru tauuuuuuuuuuuuu….sodap tu

  41. By jack on Oct 8, 2012 | Reply

    teringin la nk buat benda ****,tapi umur x cukup lagi nk kahwin..ermm..

  42. By poa on Oct 8, 2012 | Reply

    ye.teringin nk tidur ngan perempuan gak la.umur x cukup nk kawennn.

  43. By lan on Oct 15, 2012 | Reply

    betol..sy sentiasa jumpa g spot time bersama..mmg terbaik la…sama2 puas…try la..:)

  44. By zan on Oct 20, 2012 | Reply

    aku biase bt kt isteri aku..nak kencing bang..

Post a Comment

Ebook Percuma

Ebook percuma untuk anda yang bergelar atau bakal bergelar suami isteri:

  1. Permata Yang Hilang
  2. Kama Sutra
  3. 40 Nasihat Memperbaiki Rumahtangga
Find entries :