Cumbuan Sebelum Seks

Written on January 24, 2012 – 1:05 pm | by Dr. Cinta |

Cumbuan Sebelum SeksKehidupan moden yang serba pantas secara tidak sedar menyebabkan kita terjebak kepada pemikiran bahawa semua aspek hidup harus dijalani dengan terburu-buru. Ini termasuk proses memadu asmara yang akan ke muara hubungan intim atau hubungan seks.

Mengikut pakar, hubungan intim yang berlangsung lama adalah lebih baik kerana biasanya dilakukan dengan lebih intens. Kita sering dengar istilah “loveplay” atau “foreplay” iaitu satu proses pemanasan asmara. Jika kita mengikuti petua para kaunselor atau melalui pembacaan literatur sudah tentunya kita dinasihati agar seeloknya melakukan aktiviti pemanasan asmara terlebih dahulu sebelum melaksanakan hubungan seks.

Berbeza dengan lelaki yang mudah terangsang dengan wanita, pemanasan asmara penting buat wanita. Wanita tidak boleh melakukan hubungan intim secara tergesa-gesa. Tanpa rangsangan yang memadai, biasanya dari segi masa, sentuhan dan komunikasi, besar kemungkinan dia tidak dapat menikmatinya. Sebaliknya, ia sekadar memenuhi keinginan terburu-buru sang lelaki.

Hubungan intim diantara suami isteri bukan saja bererti penetrasi tetapi ia merupakan satu proses yang adanya permulaan yang romantis dan diakhiri dengan satu paduan emosi dan fizikal. Bagi pasangan yang ingin berjaya dalam hubungan intim dan menjadi pasangan yang penuh perihatin, rangsangan yang mencukupi amat penting.

Mungkin akan muncul pertanyaan apa untungnya “foreplay” buat lelaki kalau mereka dilihat sebagai selalu dalam keadaan bersedia? Pemanasan itu penting agar setiap pasangan menjadi cukup terangsang dan bersedia melakukan hubungan intim. Dan hubungan seks yang dicapai berakhir dengan memuaskan bagi kedua pihak.

Related Posts

Put your related posts code here

Post a Comment

Ebook Percuma

Ebook percuma untuk anda yang bergelar atau bakal bergelar suami isteri:

  1. Permata Yang Hilang
  2. Kama Sutra
  3. 40 Nasihat Memperbaiki Rumahtangga
Find entries :